Indignació dels pescadors de Cullera i Gandia pel megaprojecte de regeneració de platges

L'arena que s'extraurà està en un fons marí que representa per als mariners un gran calador de peix

Indignació dels pescadors de Cullera i Gandia pel megaprojecte de regeneració de platges / À Punt NTC

Indignació dels pescadors de Cullera i Gandia pel megaprojecte de regeneració de platges anunciat pel Ministeri de Transició Ecològica. L'arena que s'extraurà està en un fons marí que representa per als mariners un gran calador de peix. Diuen que posa en perill la supervivència del sector. 

El jaciment està a deu quilòmetres mar endins. Comença a la desembocadura del riu Xúquer i acaba a la platja de les Palmeres. Es calcula que en deu anys s’extrauran vora 66 milions de tones d’arena. Aquest coincideix amb el banc de peixos on les barques d'arrossegament extrauen molls, sépies i llenguados.

Els pescadors denuncien que Costes no ha comptat amb ells per a buscar una solució que no els afecte i que representa un colp dur per al sector. “És la ruïna. Volen que deixem les barques com més prompte millor”, denuncia Domingo Cigurana, patró major de la confraria de pescadors de Gandia. 

L'Ajuntament de Cullera no ha volgut hui fer declaracions sobre la polèmica tot i que les plantes d'extracció s'alçaran davant de les seues costes. Qui sí que s'ha manifestat ha sigut la secretària autonòmica de Transició Ecològica en Les notícies del matí, que assegura que estaran pendents de la declaració d’impacte ambiental, sobre la qual ha dit que és molt antiga. 

Els pescadors han iniciat accions legals i no descarten mobilitzacions en contra del projecte de regeneració.

També et pot interessar

stats