Indignació a Extremadura per quatre avaries de trens en menys de dos dies

Quasi 300 persones afectades per quatre avaries de trens en menys de dos dies a Extremadura.

Indignació a Extremadura per quatre avaries de trens en menys de dos dies
Indignació a Extremadura per quatre avaries de trens en menys de dos dies

L’arribada de 2019 no ha suposat canvis en el servei ferroviari extremeny, amb quatre avaries en menys de 48 hores, que han afectat a prop de 300 passatgers.

Destaca la d’un tren detingut enmig dels camps, a dos quilòmetres de Navalmoral de la Mata, a Càceres, sense llum ni calefacció. Aquesta aturada va provocar que els passatgers arribaren a Madrid amb quatre hores de retard. Sobre aquesta incidència Renfe ha obert una investigació per a aclarir els fets.

El president del govern regional, Guillermo Fernández Vara, ha exigit “explicacions” a l’executiu espanyol en el seu compte de Twitter. “Tenint en compte els esdeveniments d’aquesta nit en trens extremenys, exigisc al govern respostes, explicacions i accions concretes.

Per la seua banda, el ministre de Foment, José Luis Ábalos ha reconegut en el seu compte de Twitter que hi ha “avaries inadmissibles” en el servei ferroviari extremeny i que insistiran “en les millores i inversions compromeses, i revisarem els protocols d’actuació en aquestes situacions”.

Aquests problemes es produeixen tot i la incorporació en 2018 de nou material rodant i del cessament de dos directius després d’incidències que van ocórrer en el Pont del Pilar, amb quatre incidències en tan sols tres dies.

La xarxa ferroviària extremenya no té ni un sol metre de via duplicada ni electrificada en les seues 725 quilòmetres. La regió no disposa de serveis de llarga distància, encara té trams amb travesses de fusta i carrils del segle XIX, i limitacions de velocitat de 50 km/h i fins i tot 30 km/h, i el viatge Badajoz-Madrid se situa entre les cinc hores del Talgo i les huit amb transbord.

Entre les incidències més sonades de l’any passat destaquen el descarrilament al maig del primer vagó d’un tren de la línia Zafra-Huelva i al juny un vagó que va eixir cremant d’un comboi, amb dos ferits lleus.

El 18 de novembre de 2017 milers de ciutadans extremenys es van manifestar a Madrid per reivindicar un tren digne i amb l’objectiu d’acabar amb una “injustícia històrica” que perjudica el desenvolupament econòmic de la comunitat.

També et pot interessar

stats