Indignació al Campello per l’ampliació de l’abocador contra el qual lluita el veïnat

Tot i que el Campello està a l'Alacantí, l'abocador arreplega residus de 52 municipis de la Marina Baixa i la Marina Alta

El veïnat protesta contra l'abocador / À Punt NTC

Els veïns del Campello lluiten contra les males olors que els ocasiona l'abocador de residus del municipi. La Conselleria de Transició Ecològica reconeix el problema però, diu el veïnat, no ofereix solucions. 

Després de més de quinze anys lluitant contra l'abocador de residus les Marines, els veïns del Campello s'han trobat que ara l'empresa adjudicatària vol ampliar-lo. Una ampliació contra la qual han al·legat veïns i Ajuntament, però que no es resoldrà de forma immediata. 

J. L. Valdés, president de l’Associació Veïnal Campellera expressa la seua perplexitat: “Hem exposat la necessitat que una vegada estiga reblit l'abocador, no té explicació que s’accepte la petició de Foment de fer una ampliació”.

Només el 2022 hi ha hagut més de mil incidències de les quals la Policia Local ha confirmat que en el 85% dels casos, les olors eren fortes o molt fortes. Els veïns anuncien que no deixaran de lluitar per aconseguir-ne el tancament. “Si cal, demanarem un informe epidemiològic per a determinar responsabilitats que aniran més enllà de la política, demanarem responsabilitats penals” assevera el coordinador d’urbanisme de l'Associació Veïnal Campellera, Manuel Fuentes.

Tot i que el Campello està a l'Alacantí, l'abocador arreplega residus de 52 municipis de la Marina Baixa i la Marina Alta.

També et pot interessar

stats