Indignació a Alacant per la contaminació originada per la descàrrega dels vaixells

El veïnat recorda que el port no té permís per a fer descàrregues a l'aire lliure i demanen a la Conselleria de Transició Ecològica que faça inspeccions i sancione

Descàrrega de granels feta a l'aire lliure al port d'Alacant / À Punt NTC

Indignació entre els veïns dels barris del litoral sud del municipi d'Alacant perquè les descàrregues de granels continuen fent-se a l'aire lliure, a pesar de tindre una terminal coberta. El veïnat denuncia que els nivells de contaminació s'han disparat. 

Després de quinze anys de lluita i amb la terminal de granels acabada, es pensaven que havien aconseguit resultats, però les descàrregues a l'aire lliure continuen. “Cada dia tenim les cases plenes de pols en suspensió. La tenim contínuament damunt dels nostres habitatges, així com en l’aire, un aire que estem respirant”, declara a les càmeres d’À Punt NTC el president de l’Associació de Veïns Parc de la Mar d’Alacant, Lorenzo Verdú.

Són unes descàrregues que ara s'han triplicat i que han disparat els índexs de contaminació de l'aire. L'Organització Mundial de la Salut considera saludable un màxim entre 10 i 20 micrograms per metre cúbic, i a algunes hores del dia arriben a tindre’n més de 700. 

Els veïns recorden que el port no té permís per a fer descàrregues a l'aire lliure i demanen a la Conselleria de Transició Ecològica que faça inspeccions i sancione o acudiran als tribunals. “Actuarem legalment, perquè l’autorització només inclou l’activitat en nau tancada i tot el que està produint-se ara és absolutament irregular i no s’ajusta al dret”, assegura José Santamaría, portaveu de la plataforma Per un Port Sostenible.

L'Autoritat Portuària assegura que la nova terminal no està acabada i que el port no pot interrompre la pròpia activitat comercial.

També et pot interessar

stats