Incidents al barri de Lavapiés per la mort d'un venedor del top manta

Sis persones detingudes i deu policies ferits arran de la mort per parada cardíaca del senegalés mentre fugia de la policia.

Sis persones han sigut detingudes i deu policies nacionals han resultat ferits durant els greus incidents que s'han produït al barri de Lavapiés de Madrid. Els enfrontaments han causat una gran quantitat de destrosses als carrers i al mobiliari urbà, amb barricades i contenidors cremats. També han patit danys tres sucursals bancàries. Entre els detinguts hi ha un menor d'edat. Els aldarulls han començat poc abans de les nou de la nit i s'han prolongat fins a ben entrada la matinada.

 

Tot ha començat arran d'un control contra el top manta. Un venedor senegalés que fugia de la policia ha mort d'una parada cardíaca. Els agents que el perseguien han intentat reanimar-lo i han avisat el SAMUR, però ha sigut en va. Poc després han començat les concentracions en protesta per la pressió policial que hi ha a la zona contra els venedors ambulants i que han acabat en enfrontaments entre grups de manifestants i agents antidisturbis. Els bombers també han hagut d'intervindre per sufocar els incendis originats.

 

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha lamentat la mort i ha assegurat que s'investigarà a fons i que s'actuarà en conseqüència.

També et pot interessar

stats