Incident pirotècnic en la fi de festa de la falla Rubén Darío - Fra Lluís Colomer

El castell de la Cremà va esclatar a terra i algunes carcasses van impactar contra els fallers

Una carcassa impacta contra els fallers que buscaven refugi a un casal / Francisco Cerveró

Els focs d'artifici van posar un punt final accidentat a la festa fallera en la comissió Rubén Darío - Fra Lluís Colomer, del districte d'Algirós de València. El castell previ a la Cremà infantil va esclatar a terra. Els fallers van haver de retirar-se a tota velocitat entre els esclats de les carcasses, que es disparaven a vint metres de distància. Algunes arribaren a impactar contra un grup de festers que buscava refugi al casal, per a esglai dels presents. Tot i les explosions, no hi ha hagut persones ferides ni danys materials.

La comissió fallera atribueix el problema a un defecte de fabricació de la caixa de focs d'artifici que havien adquirit en una botiga de material pirotècnic. "La caixa va rebentar per un costat, però afortunadament no va passar res", ha explicat a À Punt Enrique Martí, membre de la junta gestora de la comissió fallera.

Martí assegura que la majoria dels fallers no s'adonaren del que estava passant i que l'esglai més fort se'l va emportar el membre de la comissió que va prendre la metxa. Després de l'accident la comissió va renunciar a llançar dos castells similars que tenia preparats per a la Cremà de la falla gran.

La junta gestora de la falla ja ha informat de l'accident a la botiga de pirotècnica perquè pose en coneixement del distribuïdor el defecte sobre el producte. Aquestes caixes de focs d'artifici s'han convertit en un recurs habitual de la festa, ja que ofereixen una solució vistosa alhora que assequible per als pressupostos ajustats amb què conviuen la majoria de les comissions falleres.

També et pot interessar

stats