La incidència del virus a Espanya creix 87 punts des de l’inici de setmana i se situa en 522 contagis

La proporció de positius per cada 100.000 habitants manté l’escalada en una jornada amb 35.878 infeccions i vora 200 morts més.

Un treballador de l’hoteleria arreplega el mobiliari d’una terrassa a Còrdova, després que el govern autonòmic haja incrementat les restriccions
Un treballador de l’hoteleria arreplega el mobiliari d’una terrassa a Còrdova, després que el govern autonòmic haja incrementat les restriccions / Salas (Efe)

La proporció de contagis per cada 100.000 habitants durant els últims catorze dies a Espanya, el que es coneix en termes epidemiològics com a incidència acumulada, s’ha disparat quasi 30 punts respecte a ahir dimecres i actualment hi ha 522,74 contagis per cada 100.000 habitants. El creixement és encara més abismal si es compara amb la xifra de principi de setmana. Des de dilluns ha crescut més de 87 punts, segons les dades del Ministeri de Sanitat. En qualsevol cas, totes aquestes xifres estan molt per damunt dels límits establits per l’Organització Mundial de la Salut per a considerar controlada la pandèmia.

A aquest increment està contribuint l’augment de contagis que s’estan registrant, de manera generalitzada, a tot Espanya durant els últims dies. De fet, aquest dijous s’han notificat 35.878 positius més, una quantitat que a pesar de ser inferior a la d’ahir dimecres, quan es va batre el rècord de contagis des del començament de la pandèmia amb més de 38.800 infeccions, és la segona més alta d’aquesta setmana, sols superada per la comunicada dilluns passat i que arreplegava les dades de tot el cap de setmana.

Les morts confirmades aquest dijous són 201. Des que ha començat la setmana han mort més de 1.200 pacients amb coronavirus a tot Espanya i la xifra de víctimes des del començament de la pandèmia és de 53.079.

Quasi el 30% dels llits de les UCI ja ocupats

A banda de les defuncions, un altre dels indicadors de l’evolució de la pandèmia, el de la pressió sanitària, reflecteix la força que està prenent el virus en aquesta onada. El 15% dels llits hospitalaris de tot el país ja estan ocupats per pacients amb Covid-19, però la xifra és molt major en el cas de les unitats de cures intensives (UCI), on el percentatge quasi es duplica.

El 28% dels llits de les unitats de crítics ja estan ocupats per usuaris amb coronavirus, però en el cas de la Comunitat Valenciana aquesta xifra quasi frega el 50%. El 47,54% de les places de les UCI valencianes ja tenen algun usuari amb el virus.

Quant a les hospitalitzacions globals vinculades a aquesta malaltia al territori valencià, doblen la mitjana nacional, ja que tres de cada deu llits els ocupen pacients amb Covid-19, mentre que la mitjana d’Espanya és d’1,5.

També et pot interessar

stats