La incidència valenciana suma la tercera pujada consecutiva i arriba a 44,17 casos

Al conjunt d'Espanya, la milloria en les dades d'algunes autonomies torna a abaixar aquest indicador fins els 230,27 casos

Un pacient malalt de Coronavirus espera aquest dimecres a ser atès en l'UCI de l'Hospital de Basurto, a Bilbao
Un pacient malalt de coronavirus espera aquest dimecres ser atés en l'UCI de l'Hospital de Basurto, a Bilbao / Miguel Toña (Efe)

La incidència acumulada valenciana suma la tercera jornada de pujada consecutiva i arriba als 44,17 casos per 100.000 habitants. Tot i que és la incidència acumulada més baixa d'Espanya, aquest paràmetre comparat en el de dimarts suposa un repunt de 1,48 punts. També Balears, la segona autonomia en la incidència acumulada més baixa, ha vist aquest dimecres repuntar el nombre de casos per cada 100.000 habitants.

En el conjunt d'Espanya, per contra, s'ha tornat a registrar un descens de la incidència acumulada, en aquest cas 2,59 punts, fins als 230, 27 casos. Andalusia, Astúries, Ceuta, Extremadura, Madrid, Melilla i Navarra han fet possible aquesta evolució. El País Basc no ha actualitzat aquest dimecres les dades.

A falta de les dades del País Basc el Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dimecres  8.665  nous casos positius, que situen la xifra total d'afectats per la Covid a Espanya per damunt de 3,5 milions de persones. Així mateix, s'han sumat 88 noves víctimes mortals de la pandèmia, que ja arriben a les 74.943 persones.

La pressió assistencial, de moment, continua mostrant bones dades tant a la Comunitat Valenciana com al conjunt d'Espanya. Als hospitals valencians, els malalts Covid representen un 2,06% dels ingressats i un 5,89% de les places UCI ocupades. Segons Sanitat hi ha ingressades 256 persones per Covid en els centres hospitalaris del territori valencià i 55 a les UCI. A escala nacional, el 7,94% dels ingressos generals són d'afectats per coronavirus (9.985 persones) i els 2.316 malalts Covid en UCI representen el 22,99% de totes les places ocupades en cures intensives.

També et pot interessar

stats