La incidència valenciana, en mínims d’enguany: baixa per primera vegada del miler de casos

En només un mes, la incidència acumulada s’ha reduït fins a una quarta part i se situa en 922 casos per cada 100.000 habitants

Una sanitària pren mostres a un pacient per a la prova PCR
Una sanitària pren mostres a un pacient per a la prova PCR / À Punt NTC

Per primera vegada en l'any 2022, la incidència acumulada en els últims catorze dies a la Comunitat Valenciana baixa del miler de casos per cada 100.000 habitants. En concret, ara per ara se situa en 922 contagis, una xifra que no es registrava des de feia vora dos mesos, a començament de Nadal, quan s'acostava als 900 per cada 100.000 habitants.

La davallada de la corba dels contagis en aquesta cinquena onada ha sigut insòlita des que començara la pandèmia. Fa un mes, la incidència acumulada arribava al seu pic màxim, en superar els 4.000 casos per cada 100.000 habitants, i només 31 dies després, aquesta incidència s’ha reduït ja a una quarta part. 

La mateixa tendència, tot i que de manera més accentuada, es manté a Espanya, que registra una incidència acumulada en els últims catorze dies de 735 casos, un registre que no es notificava des de mitjan desembre. 

També evoluciona de manera positiva la pressió hospitalària, tant en planta com en les unitats de cures intensives. Hui dia, el 7,27% dels llits de planta estan ocupats per malalts covid (7,69% dilluns), una xifra que s’eleva fins al 12,56% en el cas de les UCI (13,38% dilluns). 

També et pot interessar

stats