La incidència valenciana de covid en majors de seixanta creix 128 punts en un mes

La Comunitat Valenciana es manté 122 punts sota la incidència mitjana nacional, quan es compleix un mes del canvi d’estratègia del Ministeri de Sanitat

Pacient amb Covid-19 ingressat en l'UCI d'un hospital
Pacient amb Covid-19 ingressat en l'UCI d'un hospital / Reuters

La incidència acumulada en la població major de seixanta anys de la Comunitat Valenciana ha baixat fins als 554 casos per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, un descens de 31 punts respecte a l’actualització del dimarts (amb 586).

Tot i aquest descens, aquesta xifra és 128 punts més alta respecte al dia 1 d’abril (426), quan es va realitzar el primer registre amb els nous paràmetres del Ministeri de Sanitat, que inclouen només a aquest grup poblacional.

Per contra, al conjunt de l’Estat, la incidència mitjana se situa 122 punts per damunt de la valenciana (amb 676 casos). En l’últim mes, les dades a escala nacional han pujat 217 punts.

Quant a la pressió assistencial als hospitals valencians, els malalts de covid representen un 5,31% del total de llits ocupats en planta i un 3,66% en les UCI. En l’últim mes, l’ocupació hospitalària ha augmentat quasi dos punts, comparat amb el dia 1 d’abril (2,70% en planta i 2,97% en UCI).

També et pot interessar

stats