La incidència valenciana baixa de 2.000 casos i se situa en nivells de principi d’any

La pressió hospitalària baixa a risc mitjà, amb el 9,86% dels llits ocupats per malalts covid

Imatge d'arxiu d'una UCI
Imatge d'arxiu d'una UCI / Efe

La incidència acumulada en els últims catorze dies a la Comunitat Valenciana manté la caiguda en picat, des que el 28 de gener trencara tots els rècords de la pandèmia, quan es va situar en 4.000 casos per cada 100.000 habitants. 

Segons dades del Ministeri de Sanitat, durant el cap de setmana, la incidència ha baixat 258 punts i se situa en 1.783 contagis per cada 100.000 habitants, un escenari que no es registrava des de principi d’enguany. 

La mateixa situació epidemiològica viuen el conjunt de les comunitats autònomes, on la corba de la sisena onada espanyola va començar la davallada sense fre una setmana abans que el territori valencià. A Espanya, la IA és de 1.244 positius, 217 punts menys que en l’última actualització de divendres. 

La cara negativa la trobem, una setmana més, en el registre de les defuncions. La valenciana és la segona comunitat que més defuncions ha notificat en els últims set dies, 68, només per darrere d’Andalusia (108), en una setmana en què a Espanya s’han registrat al voltant de 600 decessos per covid. 

Pel que fa a la pressió hospitalària, la Comunitat Valenciana deixa el risc alt i passa a risc mitjà, amb el 9,86% dels llits ocupats per malalts covid. Per contra, puja lleugerament la pressió a les unitats de cures intensives, amb un 15,90% dels llits ocupats per malalts amb covid. 

També et pot interessar

stats