La incidència s’afona als municipis que celebraren Falles

Totes les localitats que van celebrar actes festius al setembre han experimentant un descens de casos positius en les últimes dues setmanes

Més de 456.000 valencians van connectar anit per a seguir la Cremà.
Imatges de la Cremà de la Falla municipal de València

Les previsions que advertien d’un possible repunt dels casos de coronavirus després de les Falles no s’han complit segons l’última actualització de xifres municipals publicada aquest divendres per la Conselleria de Sanitat. Els 18 municipis que han celebrat actes festius durant la primera setmana setembre han disminuït la incidència acumulada a 14 dies respecte al dia u d’aquest mes; una reducció que ha sigut de més del 50% en 16 dels 18 municipis, entre els quals es troba la capital i ciutat més poblada, València.

El rànquing dels municipis que més han aconseguit millorar la seua situació pandèmica després de la celebració de Falles l’encapçalen Torís –que ha passat a tindre una incidència acumulada igual a 0–, Alcàsser –que ha baixat la seua incidència en un 89%– o Rocafort –amb una baixada d’un 83%–. Des del començament del mes, València ha sumat 506 positius nous, fet que situa la seua incidència acumulada en 62,9 casos per cada 100.000 habitats, un 62% més que a començament de mes. 

Cap ciutat gran en risc extrem

Els indicadors de la pandèmia per municipis reflecteixen una altra bona notícia: per primera volta des del pic de la quarta onada, cap de les ciutats de més de 2.000 habitants presenten risc extrem, i descendeixen de 5 a 3 les ciutats amb risc alt. Torrevella i Almoradí són les localitats que abandonen l’indicador roig en baixar dels 150 casos per cada 100.000 habitants, mentre que Benidorm, Vinaròs i Oliva continuen per damunt d’aquest llindar, tot i el descens en els casos. 

Les quatre ciutats més poblades –València, Alacant, Castelló i Elx– han experimentat un descens de més d'un 50% en la Incidència, i totes es troben en aquests moments en risc mitjà. L’evolució de València i Castelló, si no experimenta cap canvi de tendència, fa preveure que l’indicador de risc se situe en baix en les pròximes dues setmanes, ja que les seues dades d'incidència ja es troben per sota dels 70 casos. 

A la Comunitat Valenciana, 14 localitats es troben actualment en risc extrem – amb una incidència per damunt dels 250 casos–. A excepció d’Orpesa i Peníscola, cap d’aquests municipis superen els 5.000 habitants. Gaianes i Benaixeve, amb una indicència per damunt dels 1.000 casos són les dues localitats amb una situació més preocupant. 

La nova normalitat va guanyant terreny

Un 61% dels municipis –335 en total– es troben ja en situació de nova normalitat, i un 57% –310– tenen una incidència acumulada igual a zero. L’afonament del indicadors pandèmics ha sigut generalitzat en tota la Comunitat Valenciana i consolida les bones xifres que han marcat aquesta setmana la fi de la quarta onada. Si analitzem l’evolució de les dades de les últimes dues setmanes, només dos municipis, Xàtiva i la Vall d’Uixó, han experimentat un ascens en la seua incidència acumulada a 14 dies. Els dos municipis es troben encara en risc mitjà. 

També et pot interessar