La incidència a Espanya creix més d’onze punts des de dissabte

Fernando Simón destaca que aquest repunt ja es nota en més pressió hospitalària

Algunes persones esperen ser vacunats a l'estadi Wanda de Madrid
Algunes persones esperen el torn de vacunació a l'estadi Wanda de Madrid / Chema Moya (Efe)

La incidència acumulada a Espanya ha pujat onze punts des de dissabte, fins a situar-se en 163,37 casos per cada 100.000 habitants. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que la previsió és mantindre aquest creixement durant els pròxims dies. “La tendència ascendent està ja detectant-se en la pressió hospitalària”, ha afegit. De fet, l’ocupació total de llits Covid-19 ja representa el 7,49% de totes les hospitalitzacions.

A la Comunitat Valenciana, la incidència s’ha situat en 33,69 casos per cada 100.000 habitants, lleugerament per damunt de les dades de dissabte (33,02). I el repunt de la pressió hospitalària a la qual ha fet referència Simón també s’hi ha notat de forma lleu. Als hospitals valencians, actualment hi ha 263 persones ingressades per Covid-19, que suposen el 2,47% del total,  i 79 malalts a les UCI, un 8,95% del total.

Simón, en qualsevol cas, ha remarcat que sí que es manté a la baixa la xifra de morts, que ha relacionat amb la immunització de les persones més majors i més vulnerables, ja que vora el 80% de les víctimes de la pandèmia eren, fins ara, majors de 70 anys. El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dilluns 10.360 nous casos positius i 189 víctimes mortals.

La variant britànica ja suposa quasi el 70% dels nous casos

Simón ha recordat que la variant britànica és la que més circula per Espanya, i pràcticament per tot Europa. De fet, Simón ha remarcat que ja representa quasi el 70% dels nous casos que es detecten a Espanya. I ha deixat clar que hi ha dos variants que preocupen més, la sud-africana i la brasilera, i que encara n'hi ha més.

També et pot interessar

stats