La incidència es dispara a la Comunitat Valenciana: vora 1.000 casos per cada 100.000 habitants

La pressió hospitalària continua a l’alça, amb el 53% dels ingressats a l’UCI malalts de Covid-19.

Incidència acumulada per cada 100.000 habitants
Incidència acumulada per cada 100.000 habitants / Marta Galindo

La tercera onada avança sense fre a la Comunitat Valenciana. Aquest dimarts, el Ministeri de Sanitat ha notificat una incidència acumulada en els últims catorze dies de 983 casos per cada 100.000 habitants, nou màxim des que hi ha registres. Són vora 90 punts més que el dilluns passat, quan es va comunicar l’anterior rècord d’incidència de 896 casos.

A pesar de l'entrada en vigor de mesures restrictives el passat 7 de gener, la corba de contagis al territori valencià s’ha incrementat exponencialment i no se sap quan arribarà al seu pic. De fet, en només set dies, pràcticament s’ha doblat la incidència acumulada.

L’empitjorament de la situació epidemiològica s’aprecia també en la pressió hospitalària, que no ha parat de créixer en les dos últimes setmanes. En aquests moments, el 38% de les persones ingressades als hospitals valencians són malalts de Covid-19, una xifra que s’eleva fins al 53% en el cas de les unitats de cures intensives. Aquests registres són els pitjors d’Espanya i doblen pràcticament els de la mitjana de totes les comunitats autònomes, que se situa en el 19% en el cas dels malalts en planta, i en el 33% en les UCI.

Davant l’agreujament de la pandèmia durant les tres últimes setmanes, la Generalitat ha anunciat aquest dimarts la posada en marxa de noves restriccions per a contindre l’avanç de la tercera onada. En concret, ha ordenat el tancament dels bars i restaurants, i dels establiments esportius, i ha avançat el tancament dels comerços no essencials a les 18 hores, entre altres mesures.

També et pot interessar

stats