La incidència creix en 12 comunitats autònomes i torna a elevar la mitjana d'Espanya

El repunt no evita que la pressió hospitalària continue baixant tant a nivell nacional com a la Comunitat Valenciana.

Diversos viatgers fan cua davant un taulell de facturació en l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, el passat divendres, Dia de San José, a Madrid. / Chema Moya (Efe)
Diversos viatgers fan cua davant d'un taulell de facturació a l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez, divendres passat, Dia de Sant Josep, a Madrid / Chema Moya (Efe)

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, expressava aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la preocupació de l'executiu pel repunt de la incidència en algunes zones. Les dades facilitades hores després pel Ministeri de Sanitat són una foto d'aquesta realitat. Dotze comunitats autònomes (Aragó, Astúries, les Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Madrid, Navarra, el País Basc i La Rioja) han vist créixer en les últimes 24 hores la incidència de casos per cada 100.000 habitants. Tendència que ha fet que la incidència espanyola puge 0,85 dècimes, fins a situar-se en 129,55 casos. La Comunitat Valenciana no ha comunicat tots els nous casos, segons explica Sanitat en l'informe diari sobre Covid-19.

A pesar d'aquesta evolució, les dades de pressió als hospitals es mantenen a la baixa, tant a nivell del conjunt d'Espanya com a la Comunitat Valenciana. Així, els malalts de Covid suposen un 2,84% del total, enfront del 3,02% de dilluns; i a les UCI ocupen un 11,29% dels llits, més d'un punt per davall de dilluns. Al conjunt d'Espanya, els ingressats per coronavirus ocupen un 6,34% dels llits (el 6,43% dilluns) i el 18,87% de les places UCI (enfront del 19,54% de 24 hores abans). La situació hospitalària a la Comunitat Valenciana se situa entre les cinc millors a nivell autonòmic.

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dimarts en el balanç diari de la detecció de 5.516 nous casos de Covid-19 i 201 víctimes mortals més en les distintes comunitats autònomes. Amb aquestes dades la xifra d'afectats oficialment per la pandèmia a Espanya arriba a 3.234.319 de persones i el nombre de víctimes mortals se situa en 73.744.

També et pot interessar

stats