La incidència de Covid-19 en les aules valencianes segueix en mínims a un mes del final de curs

Educació registra 18 grups confinats en 15 col·legis de tot el territori, però més del 99% dels centres han pogut fer classes presencials

Diversos alumnes fan cua en un centre escolar
Diversos alumnes fan cua en un centre escolar / Europa Press

El 99,2% de les escoles valencianes ha acabat la tercera setmana de maig sense incidència de Covid-19, segons el balanç que la Conselleria d'Educació ha publicat aquest dilluns. Només quinze centres dels 1.845 que hi ha distribuïts per tot el territori presenten algun aula confinada per casos de coronavirus (el 0,8%), xifra que s'ha reduït en cinc des de la setmana anterior. La pandèmia continua així sota control i amb incidències mínimes en l'àmbit educatiu, quan queda poc menys d'un mes perquè acabe el curs escolar.

De les 47.000 classes que hi ha en les escoles i instituts valencians sostinguts amb fons públics, només el 0,1% (18) ha hagut d'interrompre les classes presencials a causa del virus. Educació precisa que al llarg de l'última setmana s'ha decidit confinar 14 grups pertanyents a 11 col·legis, mentre que alhora s'hi n'han desconfinat 20, distribuïts en 16 centres. A més, quatre aules de quatre escoles han continuat en quarantena preventiva. Així, el total acumulat de grups confinats és de 18 aules repartides en 15 centres i "continua una setmana més entre els nivells més baixos del curs", assenyala el departament liderat per Vicent Marzà.

Dels 818.644 alumnes d'infantil, primària, secundària, batxillerat i FP, hi ha un 0,01% de positius actius, en total 106 estudiants. Amb l'aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, s'ha establit l'aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d'un 0,04% d'alumnes. Pel que respecta al professorat, entre els 78.434 docents del sistema educatiu valencià s'ha registrat un 0,01% de positius actius, un total d'11 docents. A més, amb l'aplicació de les mesures estrictes de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 0,03% del professorat.

Més impacte en les comarques del sud

La incidència del coronavirus disminueix en les tres províncies des de la setmana passada. La d'Alacant és la que presenta l'impacte relatiu més gran, amb deu grups confinats en nou escoles. Hi ha casos de coronavirus en l'1,4% dels centres educatius, tot i que la xifra baixa en tres dècimes des de l'anterior dilluns. A Castelló s'ha decretat l'aïllament preventiu de dos grups en un centre (que representa el 0,4% de les escoles que hi ha en tota la província), mentre que a València hi ha confinades sis classes en cinc col·legis (que suposen el 0,5% del total). 

També et pot interessar

stats