La incidència del coronavirus es dispara a la Ribera Alta

Castelló de la Plana lidera l’augment de contagis a les grans ciutats perquè els positius de la Covid-19 s’ha triplicat.

VÍDEO | La incidència del coronavirus es dispara a la Ribera Alta

El virus pren força a la Ribera Alta, on hi ha transmissió comunitària i “s’ha perdut part de la traçabilitat” dels contagis en alguns municipis com Alzira, segons ha assegurat en À Punt la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. Per aquesta raó, a Alzira la incidència acumulada ja arriba als 466 casos per cada 100.000 habitants i en municipis veïns, com Carlet o Algemesí, s’han detectat més d’un centenar de positius nous. Pel que fa a les grans ciutats, Castelló de la Plana també centra l’atenció sanitària, perquè la incidència del virus s’ha triplicat en poques setmanes.

Tenint en compte la situació que travessa la Ribera, aquest dilluns la responsable de Salut Pública s’ha reunit amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, per a avaluar les restriccions ja implantades a la capital de la Ribera des del 29 d’octubre, quan ja era evident l’increment de casos, i valorar l’adopció de noves.

Ara per ara sembla que no hi haurà confinament perimetral a Alzira, perquè com ha assenyalat Isaura Navarro, aquesta és la última opció, a pesar que ha reconegut que la comarca presenta una “elevada incidència del virus durant molt de temps”.

Tot i que l’alcalde s’ha mostrat partidari de majors restriccions a la mobilitat, així com d’un toc de queda més ampli, cap d’aquestes mesures s’implantarà ara mateix. Per això, ha demanat a la responsable de Salut Pública majors restriccions d’aforament i d’horaris de bars i restaurants. “Si no ho fem així, perilla el Nadal, perquè la corba de contagis a la Ribera és molt preocupant”, expressava Diego Gómez en À Punt.

A més d’Alzira, el coronavirus també castiga especialment Carlet, que té un centenar de casos més, i Algemesí, on s’han registrat més de 130 contagis. La Conselleria de Sanitat ja va adoptar mesures extraordinàries en aquest últim municipi el passat 30 d’octubre per l’augment de contagis.

Castelló, de 102 contagis a 360 en un mes

Pel que fa a les grans ciutats de la Comunitat Valenciana, a Castelló de la Plana la incidència del virus s’ha multiplicat per 3,5 en les últimes tres setmanes. Atenent a les dades del 12 de novembre, la capital de la Plana presenta una incidència acumulada de 360 contagis per cada 100.000 habitants, mentre que un mes abans, el 12 d’octubre, era de 102.

En vista a aquesta situació, l’alcaldessa, Amparo Marco, a través d’À Punt ha demanat a la ciutadania “compromís i ajuda” per a reduir la incidència del virus a la capital. En aquest sentit, ha recordat que a la ciutat ja es va reduir l’aforament dels establiments i també de les activitats públiques, però aquestes últimes encara es reduiran més.

També et pot interessar

stats