La incidència a la Comunitat Valenciana cau 50 punts en un dia i se situa ja per davall de 300

Per primera vegada des de l’inici de la tercera onada, el País Valencià iguala en incidència la mitjana espanyola (294).

La incidència a la Comunitat Valenciana cau 50 punts en un dia i se situa ja per davall de 300
La incidència a la Comunitat Valenciana cau 50 punts en un dia i se situa ja per davall de 300

Amb la davallada sostinguda dels casos a la Comunitat Valenciana, cau també la incidència acumulada, que se situa en mínims que no es registraven des d’abans de Nadal. Segons les dades diàries del Ministeri de Sanitat, la incidència al territori valencià és de 295 casos per cada 100.000 habitants, 50 punts menys que ahir dijous (quan la incidència era de 344 positius).

Per primera vegada des de l’inici de la tercera onada a l’inici de gener, després de les festes de Nadal, la Comunitat Valenciana iguala en incidència la mitjana espanyola (294), tot i registrar durant diverses setmanes unes dades significativament superiors. De fet, en el pic de la corba, mentre el territori valencià registrava 1.460 casos cada 100.000 habitants, la mitjana de les comunitats autònomes era de 900, més de 500 punts per damunt.

Aquest escenari d’incidència no es produïa des del passat 21 de desembre, moment en què la Comunitat Valenciana tenia una incidència de 276 positius, una xifra que es va disparar a partir de les festes de Nadal i que no ha frenat fins a l’entrada en vigor de les restriccions més severes quant a mobilitat i trobades socials que va ordenar la Generalitat el passat 25 de gener.

La pressió hospitalària s’alenteix

A conseqüència de la baixada dels contagis les dues últimes setmanes, la pressió hospitalària també s’alenteix. En aquests moments, el 14% dels ingressats als hospitals valencians són malalts de Covid-19, uns registres que no es donaven des del passat 24 de desembre (13,36%).

Baixa també, tot i que més lleugerament, el nombre d’hospitalitzats a les unitats de cures intensives. Hui dia, el 38,48% dels pacients que ocupen un llit en vigilància intensiva són malalts de coronavirus.

També et pot interessar

stats