La incidència a la Comunitat Valenciana és la més baixa en quatre mesos

La pressió a les UCI dels hospitals també baixa del 30%, quasi un punt menys que al conjunt d'Espanya.

Una infermera sosté un bastoncillo mentre realitza una prova PCR.
Una infermera sosté un bastoncillo mentre realitza una prova PCR. / Marcial Guillén (Efe)

L'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana està evolucionant a la baixa amb rapidesa. En només una jornada, la incidència ha baixat de 202,77 del dimarts a 176,71. El descens situa al territori per primera vegada des del 14 de desembre passat en una incidència menor de 200 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, segons indiquen les dades fetes públiques pel Ministeri de Sanitat. La incidència acumulada, a més, es la més baixa que es registra des del passat 26 d'octubre, quan es va situar en 171,01 casos per 100.000 habitants. Al conjunt d'Espanya la incidència s'ha situat en 218,67 casos.

La millora en la situació també es reflecteix cada dia més clarament en l'evolució dels ingressos hospitalaris. La Comunitat Valenciana, que durant setmanes va encapçalar aquest rànquing de pressió, ara se situa tant en hospitalitzacions generals com en ingressos a les UCI per davall de la mitjana espanyola. Així, els malalts de Covid valencians ocupen un 10,45% dels llits hospitalaris (10,67% en el conjunt d'Espanya), i un 29,64% de les places UCI (30,55% al conjunt d'Espanya).

Les comunitats autònomes han comunicat en les últimes 24 hores un total de 9.212 casos positius nous i 389 morts més, que situen la xifra oficial de víctimes mortals de la pandèmia en 68.468. La Comunitat Valenciana suma 6.506 morts des de l'inici de la pandèmia, la quarta pitjor dada autonòmica per darrere de Madrid, Cataluña i Andalusia.

Només Madrid, el País Basc, Ceuta i Melilla superen els 250 casos d'incidència

La millora general de la pandèmia ha fet que totes les autonomies i ciutats autònomes es situen per davall dels 250 casos que marquen el risc extrem, excepte Madrid, el País Basc, Ceuta i Melilla.

També et pot interessar

stats