La incidència acumulada es dispara vora un 50% a la Comunitat Valenciana en només una setmana

Presenta 376,24 contagis cada 100.000 habitants, 113 punts per damunt de la mitjana nacional.

Una jove ajusta la mascareta a un jove vora mar, a la platja de la Malva-rosa de València aquest dijous
Una jove ajusta la mascareta a un jove vora mar, a la platja de la Malva-rosa de València aquest dijous / Kai Fösterling (Efe)

La incidència acumulada del coronavirus al territori valencià s’ha disparat un 47,68% en l'última setmana, segons es desprén de les dades del Ministeri de Sanitat. Si el passat dijous hi havia hagut 254,77 contagis per cada 100.000 habitants durant els últims catorze dies al nostre territori, aquest dijous la xifra creix fins als 376,24 positius, de manera que la Comunitat Valenciana supera quasi en cent punts la incidència acumulada en els últims catorze dies al conjunt d’Espanya, que se situa en 262,79.

A pesar que aquest indicador de l’evolució de la pandèmia ha augmentat també a Espanya en l’última setmana, ho ha fet en menor mesura que a la Comunitat Valenciana. D’acord amb les dades del ministeri, mentre al nostre territori ha pujat un 47,68% la proporció de contagis cada 100.000 habitants, la mitjana nacional ha crescut un 26,79%.

Donada aquesta situació, la valenciana és la tercera autonomia amb major nombre de contagis cada 100.000 habitants, sols per darrere de Balears i Madrid. De mantindre’s l’increment ascendent de contagis que presenta la Comunitat Valenciana en les últimes setmanes, la Comunitat Valenciana podria superar fins i tot Madrid, de la qual sols la separen 0,47 contagis.

S’acumulen més de 12.600 nous positius

El repunt de la incidència acumulada a Espanya s’ha conegut el mateix dia en què el Ministeri de Sanitat confirmava 12.662 nous positius, quasi tres-cents més que ahir dimecres. El coronavirus ha infectat més d’1,85 milions de persones a Espanya des del començament de la crisi sanitària.

Quant a les defuncions, per segon dia consecutiu s’afigen 126 noves víctimes al còmput global del Ministeri de Sanitat. Caldria remuntar-se fins al 13 d’octubre per a trobar un valor més baix de defuncions. Ara bé, el fet que algunes comunitats, com la valenciana, no hagen notificat les dades referides a les morts aquest dijous, podria fer que aquesta dada no reflectira les defuncions reals i que en els pròxims dies s’incrementara el balanç de defuncions.

Als hospitals la situació es manté pràcticament en els mateixos nivells que ahir, o fins i tot la pressió hospitalària es redueix unes dècimes, després que hi haja 584 ingressos menys que ahir i 25 usuaris menys a les unitats de cures intensives (UCI) de tot Espanya, de manera que hi ha 10.744 persones amb Covid-19 hospitalitzades, 1.907 d’elles a les unitats de crítics.

Percentualment, la Comunitat Valenciana supera aquests dos indicadors, ja que té el 13,36% dels llits dels hospitals ocupats per pacients amb Covid-19 -la mitjana nacional se situa en 8,8%- i el 25,05% dels de les UCI -al conjunt d’Espanya el percentatge és de 19,98%.

També et pot interessar