La incidència acumulada creix vora dos punts a la Comunitat Valenciana

Al conjunt d'Espanya la incidència repunta lleument aquest dilluns i el nombre de casos en tota la pandèmia frega ja els 3,5 milions de ciutadans

Una prova PCR
Una prova PCR / JCCM

Les dades d'aquest dilluns mostren que la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana creix 1,86 punts en comparació amb divendres. Aquest creixement situa la incidència acumulada en 41,94 casos per cada 100.000 habitants, la més baixa en qualsevol cas de tot Espanya. La Comunitat Valenciana suma la setena setmana amb una incidència inferior a 50 casos, que marca el risc baix de contagi. Al conjunt del país, la incidència ha repuntat lleument, de 235,51 casos a 235,59 positius per cada 100.000 habitants. Espanya ha comunicat aquest dilluns 19.852 nous casos i 147 morts més. La xifra de persones que han donat positiu oficialment des de l'inici de la pandèmia se situa ja en 3.488.469 i la de víctimes mortals en 77.738.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha parlat, en la roda de premsa on analitza les dades cada dilluns, de “certa estabilitat” a Espanya encara que ha afegit que hi ha algunes autonomies amb més incidència. I sobre les autonomies amb una evolució “realment favorable” i incidències baixes, ha afegit, tenen algunes altres dades que no permeten relaxar encara totes les mesures de control. En aquest grup situa a Balears o a la Comunitat Valenciana. “Cal ser molt previngut”, ha incidit.

Vora quatre milions de vacunats

Simón ha explicat que la xifra de persones en la pauta completa, és a dir immunitzats, s'acosta als quatre milions de persones, que suposen un 8,3% de la població o el 9,8% del grup diana de vacunació (majors de 16 anys). Amb una dosi estan ja tots els majors de 80 anys vacunats, el 64,5% dels majors d’entre 70 i 79 anys i més del 45% d’entre 60 i 69 anys.

També et pot interessar

stats