La incidència acumulada a la Comunitat Valenciana és un 62% superior a la mitjana espanyola

Sanitat notifica 40.285 noves infeccions i 492 víctimes més.

Dos treballadors municipals encarregats de les tasques de desinfecció creuen el Pont Romà d’Ourense
Dos treballadors municipals encarregats de les tasques de desinfecció creuen el Pont Romà d’Ourense / Brais Lorenzo (Efe)

Amb una proporció de 1.459,82 contagis per cada 100.000 habitants durant els últims 14 dies, la incidència acumulada continua creixent a la Comunitat Valencia, a més, en major mesura que la mitjana nacional. En sols una jornada, la incidència acumulada ha pujat un 2,56% al territori valencià, mentre que al conjunt d’Espanya ho ha fet un 0,67%, segons recull el balanç diari del Ministeri de Sanitat. La diferència entre la incidència acumulada actual a la Comunitat Valenciana és un 62% superior a la mitjana espanyola. El nostre territori continua al capdavant de la incidència acumulada.

Actualment, a Espanya la proporció de positius per cada 100.000 habitants és de 899,93 casos, vora sis punts més que en el balanç anterior. A la Comunitat Valenciana aquest dimecres es registra una incidència acumulada 36,43 punts superior a la de dimarts. És una diferència de creixement dels contagis que evidencia que la pandèmia està més descontrolada al territori valencià que al conjunt d’Espanya.

A aquests augments han contribuït les 40.285 noves infeccions confirmades per Sanitat, que aquest dimecres ha afegit quasi mig miler de víctimes més al tràgic balanç de defuncions. Se’n sumen 492 morts més. El pas de la pandèmia deixa a tot Espanya més 2,67 milions de contagis i 57.291 morts des què va començar.

La pressió hospitalària continua sent molt elevada. A les unitats de cures intensives (UCI), el 41,90% dels llits estan ocupats per usuaris amb Covid-19, però a la Comunitat Valenciana aquesta xifra és significativament superior. El 62,97% de les places de les UCI valencianes acullen algun usuari amb coronavirus. La pressió en aquestes unitats ha pujat novament, encara que en menor mesura que en dies anteriors.

També et pot interessar