La incidència acumulada a la Comunitat Valenciana puja 30 punts i trenca la tendència a la baixa

És la comunitat que manté més elevada la proporció de contagis per cada 100.000 habitants, 500 punts superior a la mitjana espanyola.

Diversos vianants creuen un carrer de Benidorm, amb nombrosos locals d'oci tancats
Diversos vianants creuen un carrer de Benidorm, amb nombrosos locals d'oci tancats / Efe

La Comunitat Valenciana trenca la tendència esperançadora que havia emprés els últims tres dies, quan s’havia reduït la proporció de contagis per cada 100.000 habitants. Aquest dimarts la incidència acumulada dels últims catorze dies ha pujat i se situa en 1.382,44 casos, és a dir, trenta punts més que ahir dilluns. Aquesta situació situa la Comunitat Valenciana com a líder a Espanya en la proporció de contagis per cada 100.000 habitants, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat.

De fet, la incidència acumulada de la Comunitat Valenciana actualment se situa més de 530 punts per damunt de la mitjana estatal (846,6 positius), que ha tornat a experimentar un descens aquest dimarts, com ve ocorrent els últims dies.

A pesar del repunt de la proporció de contagis, la situació epidemiològica al territori valencià és millor que fa una setmana. Dimarts passat la incidència acumulada era de 1.423,29 contagis, 40,8 punts més que els actuals, però el nou repunt de casos per cada 100.000 ha truncat l’escletxa d’esperança que s’havia obert dijous passat, quan després de vint dies d’increment, per fi la incidència acumulada es va reduir. Almenys així constava al balanç diari que ofereix el ministeri.

Lleuger respir a les UCI, amb una baixada de l'1,4%

Pel que fa a la pressió hospitalària, continua sent molt elevada a la Comunitat Valenciana, encara que experimenta una lleugera reducció respecte a ahir dilluns. Actualment, el 39,75% dels llits hospitalaris estan ocupats per usuaris amb Covid-19, mentre que a les unitats de cures intensives (UCI) la xifra és del 61,73%. Tot i ser nivells molt preocupants, suposen un ínfim descens (un -1,99% en els ingressos i un 1,48% en les UCI) respecte a ahir dilluns.

D’acord amb aquests indicadors d’ocupació hospitalària, la situació als hospitals valencians és prou pitjor que a la resta d’Espanya, atés que les UCI del conjunt de l’estat espanyol tenen una ocupació del 44,58%. En el cas dels ingressos, el percentatge és de 24,18%. Ara mateix, La Rioja, Melilla i la Comunitat Valenciana són les tres regions amb més pressió a les UCI.

També et pot interessar

stats