La incidència acumulada a la Comunitat Valenciana baixa vora 60 punts

Espanya supera les 60.000 víctimes des de l’inici de la pandèmia.

Un grup de joves, en l'antic llit del Túria, en una imatge del cap de setmana
Un grup de joves, en l'antic llit del Túria, en una imatge del cap de setmana / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La incidència del coronavirus dona un lleu respir al territori valencià. La proporció de contagis per cada 100.000 habitants ha baixat quasi 60 punts respecte al balanç d’ahir dimarts, i se situa en 1.323,02 casos per cada 100.000 habitants. Amb aquesta baixada torna a reprendre’s la corba descendent que s’havia marcat dijous, i que es va trencar ahir dimarts, quan de nou va repuntar la incidència acumulada.

D’aquesta manera, i a pesar que la Comunitat Valenciana és l’autonomia amb més incidència acumulada en els últims 14 dies, en l’última jornada ha experimentat un descens superior al del conjunt de l’Estat. Mentre que a Espanya baixava un 3,66% (actualment registra una incidència acumulada de 815,82), al territori valencià el descens era del 4,3%, segons recull l’informe del Ministeri de Sanitat.

Donada aquesta situació, i atenent a la proporció de contagis per cada 100.000 habitants, la situació epidemiològica del nostre territori és millor que fa una setmana. El dimecres 27 de gener hi havia 1.459,82 contagis per cada 100.000 habitants; una setmana després, la incidència acumulada és 136 punts inferior.

Més de 31.500 contagis nous

D’altra banda, i pel que fa al balanç de contagis, a tot Espanya se n’han diagnosticat 31.596 nous, una xifra inferior a la del mateix dia de la setmana passada. En aquell moment el Ministeri de Sanitat va notificar quasi 8.700 infeccions més.

Pel que fa al còmput de defuncions, a Espanya ja s’han superat les 60.000 des del començament de la pandèmia, després d’afegir-se’n 565 més a aquest tràgic balanç. A pesar que la xifra de víctimes és inferior a la d’ahir dimecres, quan es va assolir, amb 724 defuncions, el pic màxim d’aquesta tercera onada.

Encara que la corba de contagis pot estar en fase de contenció, o iniciant el descens, la incidència dels contagis s’observa en les defuncions d’unes setmanes després. En molts casos, el malalt es contagia, pocs dies després empitjora el seu estat i, malauradament, molts d’ells no poden superar la malaltia. És per això que l’augment de contagis se sol reflectir en les defuncions unes setmanes després. De fet, al territori valencià s’estan registrant màxims històrics de defuncions, com les 112 víctimes d’aquest dimecres, a pesar que els contagis s’han moderat en els últims dies.

També et pot interessar

stats