La incidència acumulada cau un 13% l'última setmana a la Comunitat Valenciana

Passa dels 1.438 casos de dijous passat als 1.245 confirmats hui per Sanitat Universal.

Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19
Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19 / Efe

El ritme de contagis va contenint-se a poc a poc a la Comunitat Valenciana, que a hores d’ara presenta 1.245 contagis per cada 100.000 habitants, segons ha notificat el Ministeri de Sanitat. A pesar de tractar-se de la major incidència acumulada de tot Espanya dels últims catorze dies, la xifra obri la senda de l’esperança perquè representa una reducció de vora el 6% respecte de la incidència acumulada d’ahir dimecres i del 13% si es compara amb la de l’últim dijous de gener.

Tot i aquesta reducció en la proporció de contagis, la xifra està molt lluny de la incidència acumulada del conjunt d’Espanya, que és de 783,25, i consolida la tendència a la baixa dels últims dies. El descens dels indicadors de la pandèmia s’observa també en les noves infeccions. Aquest dijous Sanitat Universal n'ha notificat 29.960 a Espanya, vora 1.600 menys que ahir, de manera que des del començament de la crisi sanitària s’han registrat més de 2,9 milions de contagis.

D’altra banda, el departament que dirigeix la ministra Darias ha confirmat 432 noves defuncions. "Són xifres elevadíssimes, molt altes i desgraciadament les observarem uns dies més", ha dit el director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, després d'informar que la letalitat se situa en l'1 o en l'1,5 per cent.

Les UCI, al 44% d’ocupació

La situació als hospitals millora lleugerament, però els centres sanitaris continuen suportant una pressió elevada. En tot Espanya els pacients amb Covid-19 ocupen un 22,78% dels llits, mentre que les unitats de cures intensives es troben en un 44,36%.

La situació és més complicada en els departaments sanitaris valencians, on a pesar de reduir-se mínimament la pressió respecte d'ahir dimecres, les UCI es troben al 60,95% d’ocupació i els ingressos per coronavirus suposen el 36,14% dels llits. Ara bé, aquesta situació és millor que la de del dijous passat, quan les unitats de crítics estaven ocupades, en un 62,98%, per usuaris amb coronavirus. D’acord amb les dades facilitades pel ministeri, les hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana són vora un 5% inferiors a les de fa una setmana.

També et pot interessar

stats