La incidència acumulada cau per tercer dia consecutiu a la Comunitat Valenciana

En tot Espanya es diagnostiquen 79.686 nous casos, una xifra inferior a la de dilluns, però les víctimes superen les 700.

Un home passeja per davant d'un restaurant a Benidorm
Un home passeja per davant d'un restaurant a Benidorm / Efe

El ritme de creixement de contagis a la Comunitat Valenciana continua alentint-se. Almenys així es conclou de la proporció de contagis per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, el que en termes epidemiològics es coneix com a incidència acumulada, que a hores d’ara se situa en 1.352,22 positius a casa nostra. Tot i ser la major xifra d’Espanya i superar en quasi 500 punts la mitjana nacional, és el tercer dia consecutiu que aquesta dada es redueix al territori valencià. Sols el cap de setmana ha experimentat una caiguda de 80 punts respecte a la mateixa xifra de divendres.

A pesar que la incidència acumulada també s’ha rebaixat aquest cap de setmana a Espanya, on ha caigut més de vint punts, en el cas de la Comunitat Valenciana el descens ha sigut quatre vegades superior, un fet que s’explica perquè durant tota la setmana passada la proporció de contagis a la Comunitat Valenciana era significativament més elevat que a la resta d’autonomies.

Explicat en termes percentuals, si al territori valencià la incidència acumulada ha baixat un 5,5% des del divendres passat, en tot Espanya aquesta reducció ha sigut del 2,37%. En cas de mantindre’s aquesta tendència descendent de la incidència acumulada durant els pròxims dies, podria confirmar-se que la Comunitat Valenciana comença a contindre la tercera onada de la pandèmia.

Un total de 79.686 nous casos a Espanya i 762 defuncions

En consonància amb aquestes dades, el Ministeri de Sanitat notificava aquest dilluns un descens de contagis respecte al dilluns anterior. S’han diagnosticat 79.686 nous casos, a pesar de ser una xifra molt elevada són 14.136 contagis menys que el dilluns passat, quan es van superar les 93.822 infeccions.

En canvi, la xifra de víctimes torna a ser dramàtica, ja que es situa en nivells semblants als del dilluns passat. El Ministeri ha confirmat 762 defuncions, el que suposa més de 200 més que el divendres i només cinc menys que el dilluns passat. A Espanya ja han mort més de 59.000 persones des del començament de la pandèmia.

D’altra banda, vora el 45% dels llits de les unitats de cures intensives (UCI) d’Espanya estan ocupades per pacients amb Covid-19, encara que aquest percentatge és major a la Comunitat Valenciana, on s’arriba al 63,21%, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat. La valenciana és la tercera comunitat amb més pressió en aquestes unitats de crítics, tan sols per darrere de Melilla (64%) i La Rioja (71%). La mitjana d’Espanya és del 45,30%.

També et pot interessar

stats