Incertesa sobre la celebració dels festejos taurins

Enguany són molts els municipis que han renunciat als bous al carrer a causa de la pandèmia

Incògnita sobre la celebració dels festejos taurins

La realitat és que la gran majoria de pobles valencians encara no s'han decidit per celebrar o no els festejos taurins perquè han d'adaptar-los a la situació sanitària. Caldria fer-los en un recinte tancat, amb control d'aforament i prohibició de menjar, beure i fumar.

Alguns municipis, però, ja ho tenen clar. És el cas de Geldo (Alt Palància), on han fet una votació popular pel tal de decidir-ho, en la qual ha guanyat el no.

L'alcalde, David Quiles, ha explicat a À Punt que totes les mesures sanitàries encarien el preu dels festejos i que hi havia por que la comissió que s’encarregara d’organitzar-ho tot enguany no aconseguira prou diners per a sufragar-los. 

Altres poble amb tradició taurina, com la Vilavella (Plana Baixa), rebutgen no poder fer els festejos al carrer com s’ha fet sempre i han decidit ajornar les desencaixonades fins que puguen ser de bous al carrer.

D’altra banda, municipis com Vinaròs (Baix Maestrat), Sogorb (Alt Palància), Borriana i la Vall d'Uixó (Plana Baixa) han confirmat que sí que les celebraran.

També et pot interessar

stats