Els incendis de la Vall d'Ebo i Begís, amb evolució favorable i en camí cap a la fase de control

El foc de la Marina, que es dona per estabilitzat, ha registrat a la nit una reproducció a Benimassot que ja s'ha extingit

Un bomber de la Diputació D'Alacant contempla l'evolució del foc de la Vall d'Ebo en una imatge d'arxiu
Un bomber de la Diputació D'Alacant contempla l'evolució del foc de la Vall d'Ebo en una imatge d'arxiu / Diputació d'Alacant

Els grans incendis forestals que han cremat més de 30.000 hectàrees en les últimes setmanes a la Marina i a l'Alt Palància evolucionen favorablement i s'acosten a poc a poc cap a una situació de control i a l'extinció sense grans contratemps.

A la nit s'ha registrat una xicoteta reproducció del foc de la Vall d'Ebo al terme de Benimassot, que ja s'ha apagat. Desenes d'efectius terrestres continuen treballant en el perímetre del foc, que es troba estabilitzat, la fase prèvia al control, i on continuen dues dotacions i dos comandaments del Consorci de Bombers d'Alacant, dues unitats de bombers forestals de la Generalitat i dues autobombes.

El llarg perímetre de l'incendi de Begís, que supera els cent kilòmetres, fa més complicada l'estabilització, que es declara quan el foc es comporta segons les previsions i límits prefixats. No obstant això, l'evolució és positiva. Anit la situació ha sigut tranquil·la i no s'han registrat conats ni punts calents de matinada, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències. La previsió meteorològica anticipa, a més, pluges a la zona.

Al perímetre encara operen dos mitjans aeris de la Generalitat, un de Castelló i un altre de València amb unitats helitransportades, mentre a terra es mantenen les tasques de refredament i extinció, a càrrec de sis unitats de Bombers Forestals de la Generalitat de Castelló, sis més de València, dos comandaments del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, dos comandaments del Consorci de València i tres brigades forestals.

També et pot interessar

stats