Inaugurat l'últim tram de la A-33, que estalviarà 30 minuts de viatge entre Múrcia i València

L'obertura d'aquest tram, de setze quilòmetres, suposa una alternativa "de millor qualitat i menor distància" per al transport entre València i Múrcia que l'existent pel corredor de la A-7 a la província d'Alacant

El ministre de Transportes i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente junt al presidente de la Regió de Múrcia Fernando López Miras
El ministre de Transportes i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, amb el presidente de la Regió de Múrcia Fernando López Miras / Edu Botella (Europa Press)

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha presidit aquest dijous la posada en servei de l'últim tram de l'autovia A-33 entre Iecla (Múrcia) i Cabdet (Albacete), que ha tingut una inversió de 122 milions d'euros i permetrà estalviar un trajecte de 42 quilòmetres i un temps de 25 minuts respecte a l'autopista del Mediterrani.

En l'acte d'inauguració han participat el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras; la delegada del govern, Mariola Guevara; el portaveu de l'executiu autonòmic, Marcos Ortuño; el conseller de Foment i Infraestructures, José Manuel Pancorbo; l'alcaldessa de Iecla, María Remedios Lajara, i el secretari general del PSOE a la Regió, José Vélez, entre altres.

Amb l'obertura d'aquest tram, de setze quilòmetres de longitud, culmina l'autovia que suposa una alternativa "de millor qualitat i menor distància" per al transport entre València i Múrcia que l'existent pel corredor de la A-7 a la província d'Alacant, permetent reduir els temps de viatge i les emissions. El Ministeri ha invertit 510 milions d'euros en la construcció de la A-33, d'uns noranta quilòmetres.

L'autovia A-33 connecta tres corredors entre el centre i l'est peninsular, com són l'A-31 Albacete-Alacant; l'A-30 Albacete-Murcia-Cartagena; i l'A-35 Almansa-Xàtiva que, a través de la A-7, condueix a València. A més, permet canalitzar els trànsits de llarg recorregut que circulen més pròxims a la costa i proporciona una alternativa per a viatjar entre Múrcia i València sense passar per Alacant. "L'A-33 és un clar exemple que la raó de ser de les infraestructures és tenir un impacte global que transcendeix el lloc on les construïm", ha asseverat Puente.

També et pot interessar

stats