Imputen dos alumnes de la UPV després de piratejar el sistema informàtic per a pujar-se les notes

Accediren a les correus personals de 40 professors per a modificar les qualificacions.

Arxiu
Arxiu / Startup Stock Photos

Un jutjat de València ha citat a declarar dos alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) en qualitat d'investigats sota l'acusació d'haver manipulat el sistema informàtic per a pujar-se les qualificacions.

Els estudiants, de 20 anys, han sigut expedientats per una "falta molt greu" que podria comportar l'expulsió de la universitat, que ha suspés temporalment el seus expedients acadèmics a l'espera de com es resolga la causa penal.

Segons les primeres investigacions, els joves van emprar un software especial per a piratejar els comptes personals de 40 professors, amb els quals van poder accedir al sistema de qualificacions.

La Policia Nacional va detindre'ls el passat 18 d'abril pels delictes d'accés il·lícit a dades i programes informàtics, danys informàtics, descobriment i revelació de secrets, usurpació d'estat civil i falsedat de document públic.

Els alumnes, que no tenen antecedents policials van ser posats en llibertat provisional després de prestar declaració en seu judicial.

El magistrat que investiga el cas els ha citat novament el 12 de febrer, quan a partir de les seues declaracions i de l'informe de la policia determinarà la qualifació delictiva dels fets.

També et pot interessar

stats