Impugnen les normatives municipals d’habitatges turístics de Madrid, Bilbao i Sant Sebastià

Competència les considera "contràries a la competència" i creu que no protegeixen adequadament la ciutadania.

Amb aquestes apreciacions, es pretenia no haver d’arribar a recórrer contra les normes davant dels tribunals.
Amb aquestes apreciacions, es pretenia no haver d’arribar a recórrer contra les normes davant dels tribunals.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha acordat impugnar les recents normatives urbanístiques municipals en matèria d’habitatge turístic de Madrid, Bilbao i Sant Sebastià.

La CNMC considera que les normes d’aquests ajuntaments són “contràries a la competència” i als principis de regulació econòmica eficient, i “perjudiquen els consumidors i usuaris”.

Abans de la impugnació, la CNMC va enviar requeriments previs als tres ajuntaments afectats per tal que justificaren la necessitat i la proporcionalitat d’una sèrie de restriccions imposades a l’hora de llogar apartaments i habitatges turístics, o perquè, directament, anul·laren aquests requisits.

Amb aquestes apreciacions, es pretenia no haver d’arribar a recórrer contra les normes davant dels tribunals. Però, després de no haver sigut contestades satisfactòriament, la CNMC ha presentat el corresponent recurs contenciós administratiu.

“Totes aquestes mesures tenen efectes restrictius sobre la competència en les tres ciutats, en impedir l’entrada de nous operadors i consolidar als oferents d’allotjaments turístics ja instal·lats. Açò provocarà preus més alts en l’allotjament turístic i reduirà la qualitat, la inversió i la innovació en els allotjaments turístics d’aquestes tres ciutats”, ha explicat Competència.

La CNMC considera que aquestes mesures “no garanteixen una major qualitat dels allotjaments turístics ni protegeixen adequadament la ciutadania”. Competència considera que en cap dels tres casos s’especifiquen amb claredat els objectius d’interés general que es persegueixen, ni es justifica que les mesures triades siguen les més idònies per a aconseguir-los.

També et pot interessar

stats