Imposen 22 anys de presó l'acusada del cas Albufereta per assassinar el seu marit

El seu cunyat i cuidador ha sigut condemnat a 20 anys per participar en els fets.

Imatge del juí
Imatge del juí / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat Concepción Martín a 22 anys i mig de presó per assassinar al seu marit dues setmanes després de la boda, i al seu cunyat i cuidador, Francisco Pérez, a 20 anys de presó per participar en els fets.

La sentència, que pot ser recorreguda davant la sala civil i penal arriba després del veredicte per unanimitat de culpabilitat emés per un jurat popular, estableix que tots dos són coautors d'un delicte d'assassinat, amb els agreujants de traïdoria i ensenyament.

En el cas de Concepción la pena de presó és major per l'agreujant de parentiu, però així i tot és menor que els trenta anys que demanava la Fiscalia.

A més de les penes de presó, els condemnats estaran en llibertat vigilada durant cinc anys i hauran d'indemnitzar conjuntament a tres fills del mort amb un total de 150.000 euros.

Els fets pels quals han sigut condemnats ocorreren la nit del 20 d'agost de 2018 en un aparcament a l'aire lliure situat enfront de la mar, a la ciutat d'Alacant, on els acusats havien citat a la víctima amb l'excusa de celebrar un sopar romàntic.

Quan el marit va arribar a la zona central del recinte, l'acusat el va atacar per sorpresa i va començar a agredir-lo amb un tornavís o un instrument similar.

A continuació, l'acusada es va acostar i es va unir a l'agressió, "subjectant o colpejant el seu espòs" mentre l'altre acusat continuava agredint-lo, segons la resolució judicial.

L'audiència considera provat que, amb la reiteració dels atacs, els processaments van causar voluntàriament al mort "un dolor i un sofriment que de cap manera eren necessaris per a aconseguir la fi última de causar-li la mort".

En canvi, el magistrat president del tribunal rebutja l'aplicació dels agreujants d'aprofitament de les circumstàncies de lloc i temps, d'abús de superioritat i d'ús de disfressa.

També et pot interessar

stats