Podem importar la solució italiana contra la xilel·la?

Han trobat dues varietats d’oliveres immunes al bacteri i han creat empelts amb els arbres afectats, que han rebrotat.

Un dels camps d’oliveres italians on s’han dut a terme les investigacions

La xilel·la ha arrasat a Itàlia milions d’oliveres i, més enllà de les conseqüències ambientals, ha causat danys de més de 1.200 milions d’euros. Fins ara la lluita contra la malaltia consistia a talar i triturar els arbres malalts, però la comunitat científica ha trobat dues varietats d’oliveres immunes al bacteri.

Per al camp valencià el descobriment que s'ha fet a Itàlia és un llum d'esperança. La comunitat científica d'aquell país ha trobat dues varietats d’oliveres immunes al bacteri, que han empeltat amb arbres afectats. Els resultats són prometedors, ja que els arbres afectats han rebrotat i alguns d’ells tenen fruit, i ja es pensa en maneres d'obrir la investigació i compartir els recursos científics per a ajudar els països del Mediterrani afectats per la xilel·la. 

El bacteri va mutar en arribar a la Comunitat Valenciana i es va propagar pels ametlers. En aquests moments, hi ha 73 municipis afectats a les comarques del sud que esperen que aquesta nova troballa científica a Itàlia òbriga un nou camí en la seua erradicació: creuen que es pot repetir l'exemple i poden trobar-se varietats d'ametlers resistents al bacteri. La notícia demostra que amb investigació és possible avançar en la lluita contra la xilel·la. 

També et pot interessar

stats