La importància de la prevenció: més d’un 80% dels càncers de pròstata es diagnostiquen en estadis primerencs

El càncer de pròstata té una incidència de 129 tumors per cada 100.000 habitants a la Comunitat Valenciana 

Dia Mundial del Càncer de Pròstata / À Punt NTC

L'Associació Espanyola d'Urologia, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Pròstata, ha insistit en la importància que els homes acudisquen a revisions periòdiques a partir dels 50 anys per a detectar precoçment l'aparició d'aquesta malaltia. A la Comunitat Valenciana es detecten 129 tumors a l'any per cada 100.000 habitants. 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública indica que vora el 80% dels casos es diagnostiquen quan els tumors estan diagnosticats. L'edat mitjana d'aparició del càncer de pròstata se situa en 68 anys i els tractaments més utilitzats són la cirurgia i també la radioteràpia i l'hormonoteràpia. 

Pablo Sopena, cap de Medicina Nuclear de l’hospital Vithas Valencia 9 d'octubre
Pablo Sopena, cap de Medicina Nuclear de l’hospital Vithas Valencia 9 d'octubre / À Punt NTC

Fonamental la detecció en les primeres fases

La pròstata forma part de l'aparell reproductor masculí i els experts recomanen vigilar-la perquè té tendència a alterar el seu creixement amb els anys i generar un càncer. Cal ressaltar que la taxa de supervivència en les primeres fases del càncer arriba al 99%, segons les dades de la conselleria.

El director del patronat rector de la Fundació per a la Recerca en Urologia, José Manuel Cózar, ha reiterat la necessitat de conscienciar i educar els homes d'acudir a l'uròleg. "L’home no ha d'esperar a tindre problemes o dificultat per a orinar o presentar qualsevol problema en l'esfera sexual per a consultar l'uròleg. És imprescindible acudir a revisió a partir dels 45-50 anys per a realitzar-se un tracte rectal i una analítica de sang”.

També et pot interessar

stats