Impedit el desnonament forçós d'una dona vulnerable al barri dels Orriols de València

Marlo Tobi denuncia que una empresa contractada per la propietària l’assetja perquè abandone el pis

Impedit un desnonament forçós d'una dona vulnerable al barri dels Orriols de València / À Punt NTC

Amb el preu de l'habitatge a l'alça, els fons voltor augmenten la pressió per mitjà de l'assetjament immobiliari. Aquest mateix dijous s'han viscut moments de tensió al barri dels Orriols de València, on s'ha produït un intent de desallotjament forçat d'una dona per part d'una empresa de desocupació. 

Marlo Tobi conta que ha patit assetjament perquè se n'anara de casa des de les 12 de migdia i assegura que quan la policia no està li tallen la llum i l’aigua, li peguen puntellons a la porta, li toquen al timbre sense parar i l’amenacen. Manté que la propietària ha contractat els serveis de desnonament per a fer-la fora. “No puc ni entrar ni eixir, estic com en una presó des de llavors”, lamenta. 

El 8 de febrer una empresa de desallotjaments va anar a casa de Marlo Tobi, on va signar un document en què es comprometia a abandonar el pis en quinze dies i aquest dijous s’han personat a sa casa. El responsable de l’empresa de desnonaments, afirma que no li han dit que se’n vaja, que només volen saber per què no ha complit el que va signar i perquè no els agafa el telèfon, però que no faran res que els puga “complicar la vida”, ni a la propietària ni a ells mateixos. 

Fa un any que Marlo Tobi no paga el lloguer, però té el reconeixement de persona vulnerable i una resolució de paralització de desnonament. Natxo Collado, de l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de València, explica que, aplicant la legislació vigent —que diu que en cas de vulnerabilitat i quan el propietari de l’habitatge no és vulnerable, es pot ajornar el desnonament— l’expulsió de Marlo Tobi de la casa podria ajornar-se fins al 30 de juny. A més, afectar la seua quotidianitat en els termes en què ho descriu la dona podria ser considerat un delicte d’assetjament immobiliari.

Diferents associacions del barri dels Orriols com la Federació Unió Africana i el sindicat del barri dels Orriols, s'han acostat per a donar suport a Marlo Tobi al llarg del dia. Finalment, al voltant de les set de la vesprada, els membres de l'empresa de desocupació se n'han anat, i Marlo Tobi descansa, almenys per una nit. 

També et pot interessar

stats