La immunitat de ramat creix del 70% al 82% per les noves variants del coronavirus

Els experts demanen no baixar la guàrdia ni relaxar les restriccions per a consolidar la tendència descendent de la pandèmia.

La vacuna de Moderna contra la Covid-19
La vacuna de Moderna contra la Covid-19 / CJ Gunther (Efe)

El matemàtic Santiago Cremades, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, ha advertit que les noves variants del virus complica la desitjada immunitat de ramat. Fins ara s'ha parlat que és necessari vacunar un 70% de la població per a aconseguir aquesta immunitat comunitària, però les mutacions dels virus, com la britànica, fan variar aquestes dades i les eleven fins a un 85% de població que necessita ser vacunada.

"Eixa immunitat de ramat ha canviat. Teníem el 70% i ara hem d'arribar al 82% en els pitjors dels casos", remarca Cremades a À Punt NTC. Els experts alerten que seria difícil arribar a aquestes xifres en estiu i per això demanen no baixar la guàrdia, encara que la tendència de la pandèmia comence tinga una tendència decreixent.

I és que, després del pitjor inici d'any, que ha batut tots els registres negres de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, el mes de febrer deixa els primers signes que conviden a pensar en l'esperança. La corba de contagiats comença a aplanar-se, tot i que la pressió als hospitals i l'ocupació a les UCI encara continua en xifres molt elevades. La vacunació i les restriccions sí que han fet que es frene la tendència a l'alça, però els experts alerten que, amb les noves variants del virus, el camí per a aconseguir la immunitat de grup serà més llarg.

També et pot interessar