Illa estima que al voltant de maig o juny podrien estar vacunades entre 15 i 20 milions de persones a Espanya

El pla de vacunació tindrà tres etapes i en la primera es vacunarà 4 dels 15 grups de població.

Salvador Illa en la compareixença de premsa a Guipúscoa
Salvador Illa en la compareixença de premsa a Guipúscoa / Efe

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, estima que, entorn dels mesos de maig i juny, podrien estar vacunades contra la Covid-19 entre 15 i 20 milions de persones a Espanya, segons ha assenyalat a Sant Sebastià, on ha oferit una roda de premsa en la subdelegació del govern espanyol a Guipúscoa.

En la compareixença, ha explicat que tenen un pla de vacunació en tres etapes i, en la primera d'elles, dels 15 grups de població que s'ha analitzat, quatre d'ells, que totalitzen uns dos milions i mig de persones, seran vacunats. En concret, són les persones que estan en residències de majors, els professionals sanitaris que les atenen, els que "estan en primera línia", i els grans dependents.

Illa creu que al gener i febrer es podrà cobrir la primera etapa i considera que, a principi de gener, es començarà amb la campanya de vacunació, encara que no hi ha "una data concreta". "El que puc garantir és que Espanya estarà preparada perquè, quan arriben les primeres dosis, les puguem començar a administrar", ha apuntat. El ministre, que ha apuntat que les dosis de vacunes arribaran de manera "progressiva, no totes de colp".

No obstant això, Illa ha indicat que hi ha dos "condicionants", el primer, que les vacunes les autoritze l'Agència Europea del Medicament en dates pròximes, i el segon, el "lliurament efectiu de dosis" per part de les companyies.

El ministre també ha assegurat que Europa administrarà només les vacunes que siguen "segures i eficaces" i, per tant, ha advertit que faran front a aquells que "mentisquen dient que les vacunes no són segures". "En aquesta història poquets acudits i menys bromes", ha advertit.

També et pot interessar

stats