Illa demana a la població actuar amb “cap i prudència”

El ministre de Sanitat ha advertit que desembre és un mes “crític” en la lluita contra la pandèmia.

Salvador Illa amb el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla
Salvador Illa amb el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla / EuropaPress

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit aquest dijous que desembre és un mes “crític” per a la lluita contra la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa ha demanat a la població actuar amb “cap i prudència” per a continuar reduint la corba de contagis.

“El període de Nadal i tot el mes de desembre és crític. Si no actuem amb cap i prudència podem fer malbé tot l'esforç que s'ha fet en les últimes setmanes per a doblegar la corba”, ha reiterat Illa, per a recordar que el coronavirus té una “alta transmissibilitat i només es combat reduint la mobilitat i els contactes socials”.

Per això, el ministre ha demanat a la població que es quede a casa durant Nadal i ha mostrat la seua “plena confiança” en la ciutadania espanyola, ja que ha tingut una resposta “exemplar” durant tots els mesos de pandèmia.

Illa s'ha pronunciat així en una roda de premsa que ha fet a Cantàbria al costat del president Miguel Ángel Revilla, i un dia després que el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aprovara el pla d'actuació per a les festes de Nadal que, entre altres qüestions, restringeix la mobilitat entre comunitats autònomes des del 23 de desembre i fins al 6 de gener.

A més, tal com ha recordat el ministre de Sanitat, s'ha acordat amb les comunitats autònomes que hi haja un màxim de 10 persones en les reunions nadalenques, llevat que es tracte de persones que viuen en el mateix domicili i que no se superen dos grups de convivència com a màxim; i s'ha fixat el toc de queda a les 1:30 hores els dies 24 i 31 de desembre, nit de Nadal i nit de Cap d'Any, si bé només per a tornar al domicili i “mai” per a desplaçar-se a altres trobades socials.

Finalment, Illa ha recordat que la incidència actual de contagis de coronavirus a Espanya en els últims 14 dies se situa en els 251,61 casos per 100.000 habitants, si bé l'objectiu és arribar als 25 casos. “Estem prop del principi de la fi, però no podem abaixar la guàrdia perquè la situació continua sent molt preocupant”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats