La il·lusió de tornar a jugar als parcs

Als parcs infantils de València han aparegut aquests cartells per a agrair la paciència dels més menuts durant la pandèmia.

Un dels cartells il·lustra el parc infantil de la plaça Horticultor Corset de València
Un dels cartells il·lustra el parc infantil de la plaça Horticultor Corset de València / María Ramírez

"Tornarem a jugar ací. Gràcies per la teua paciència" és el missatge que encapçala el cartell dissenyat per la il·lustradora Malota i que està apareixent als parcs infantils de la ciutat de València. Aquesta campanya l’ha creada la Regidoria d’Ecologia Urbana de l'Ajuntament de València a partir de la idea del col·lectiu 'Estamos todas bien'. L'objectiu es agrair la paciència que els xiquets i les xiquetes estan tenint durant la pandèmia i il·lusionar-los amb el fet que algun dia els parcs tornaran a estar a la seua disposició. En total, es penjaran uns 2.500 cartells i adhesius de diferents grandàries i formats.

El tancament de parcs infantils va ser una de les primeres mesures que es va prendre a les grans poblacions i ja fa més de quatre mesos que estan tancats a la ciutat de València. Segons el vicialcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, amb aquesta restricció es busca evitar concentracions de xiquets i xiquetes i afavorir la supervivència dels grups bambolla de l'escola.

“Estem vivint una crisi sanitària, però es pot comunicar millor, no fa falta afegir-hi més desolació”

D'aquesta advertència procedent del col·lectiu 'Estamos todas bien' va nàixer la campanya de l'Ajuntament de València que ara coneixem. Però el seu origen recau en una iniciativa d'artistes valencianes per tal de motivar els menors i agrair el seu comportament exemplar. L'arquitecta Sonia Rayos i l'artista visual Silvana Andrés, fundadores d'Arquilecturas, estan il·lustrant els parcs infantils des del començament de l'any i els estan carregant de missatges positius. Amb el lema #EtTrobeaFaltar ja hi han participat artistes com Paco Roca, Inma Carpena, Tomàs Gorria o Cris Bajo.

També et pot interessar