IKEA retira de la venda un pastís gelat per contindre fragments de metall

No hi ha persones afectades per consumir-lo, segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició

El pastís es distribuïa en magatzems IKEA de diferents regions del país.
El pastís es distribuïa en magatzems IKEA de diferents regions del país / IKEA

Les autoritats sanitàries estan verificant la retirada del mercat de pastís gelat d'ametles i xocolate de 400 grams de la marca Daim que ha sigut venut en magatzems IKEA de dotze comunitats autònomes per contindre fragments de metall.

De moment, no hi ha persones afectades per consumir-lo, segons ha informat aquest dijous en un comunicat l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan).

En concret, es tracta del lot L2140, amb data de caducitat 18.11.2023, que ha sigut fabricat per Almondy i distribuït en magatzems IKEA de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó, Astúries, Illes Balears, Canàries, Catalunya, Castella i Lleó, País Basc, Galícia, Madrid i Múrcia, encara que no es descarten redistribucions a altres regions.

L'Aesan recomana no consumir-ho i retornar-ho

L'Aesan ha recomanat a les persones que tinguen en el seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s'abstinguen de consumir-los i els retornen al punt de compra, on rebran un reembossament complet.

La informació de l'alerta és resultant de l'autocontrol de l'empresa IKEA Food Supply AG de Suècia, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs.

Ha sigut la mateixa empresa proveïdora d'Ikea, Almondy, la que ha detectat els cossos estranys en un dels seus processos interns d'autocontrol, notificant immediatament a la companyia, que ha traslladat la informació a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) i de la qual s'ha fet eco l'Aesan a Espanya.

També et pot interessar

stats