Igualtat reivindicarà el 8M la tasca "imprescindible" de les dones durant la pandèmia

La vicepresidenta i consellera de l'àrea, Mónica Oltra, ha presentat la campanya "8MImprescindibles".

VÍDEO | Igualtat reivindicarà el 8M la tasca "imprescindible" de les dones durant la pandèmia

El reconeixement a la "imprescindible" labor de les dones durant la pandèmia serà l'eix sobre el qual pivotarà la campanya d'aquest any de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives davant el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i que reivindicarà més corresponsabilitat i equitat salarial.

La vicepresidenta i consellera de l'àrea, Mónica Oltra, ha presentat aquest dimarts els detalls de "8MImprescindibles", la campanya que reivindica el pes del treball femení en sectors essencials de la societat i que s'ha fet evident durant aquest any de pandèmia, segons ha defés en roda de premsa.

"Un 95% de les dones s'involucra en la cura dels menors" cada dia, ha afirmat Oltra, mentre que en els homes aquesta dada descendeix fins al 68%, per la qual cosa ha cridat l'atenció sobre la falta de "corresponsabilitat" en aquest àmbit. Aquest fet, segons Oltra, dificulta la possibilitat de la dona de treballar en els sectors productius i ha afectat la salut mental i física d'aquestes.

A més, ha recordat que la presència de les dones en sectors com el personal sanitari, d'infermeria i auxiliar arriba al 84,2% del total, similar al del personal dels supermercats, mentre que en la neteja de cases i centres sanitaris aquest percentatge arriba al 93%, i ha advertit de l'alt cost de les cures no remunerades, que ha xifrat entorn dels 80 milions d'euros. Segons Oltra: "No es pot viure sense les cures i la criança, són essencials".

Durant la roda de premsa, Oltra ha recordat la figura de diferents dones relacionades amb els "sectors essencials", com a cuidadores i auxiliars d'infermeria, investigadores i conductores d'autobusos, sobre les quals, amb exemples concrets, giren els rostres d'aquesta campanya institucional.

Sobre la futura llei valenciana d'igualtat, ha recordat que la vigent data de 2003 i ha avançat que l'audiència prèvia de la nova llei s'iniciarà el mateix 8M per a recollir el sentir de la ciutadania sobre quins aspectes haurien d'incloure-s'hi.

"És necessari actualitzar aquesta norma", segons Oltra, qui ha subratllat que la nova llei ha de girar entorn de "la igualtat, la llibertat, la inclusió, la no discriminació i l'equitat" amb un enfocament "des de la interseccionalitat i amb dos eixos que inspiren la llei: el feminisme i l'harmonització amb el planeta, això que s'ha denominat ecofeminisme".

També et pot interessar

stats