Igualtat regula les eixides de menors tutelats i adverteix que no es poden prohibir com a sanció

Estima que xiquets i adolescents sota la guarda de la Generalitat tenen dret a disfrutar de l’aire lliure perquè atenuen l’estrés del confinament.

Igualtat regula les eixides de menors tutelats i adverteix que no es poden prohibir com a sanció
Igualtat regula les eixides de menors tutelats i adverteix que no es poden prohibir com a sanció

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica la resolució de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es regulen els desplaçaments i l’activitat física a l’aire lliure dels xiquets i adolescents sota la guarda o tutela de la Generalitat. Apunta, entre altres qüestions, que “no ha de fer-se ús de la privació de les eixides autoritzades com a sanció educativa”.

Després que el govern espanyol haja establit les condicions perquè tant els menors com els majors de 14 anys puguen eixir a l’exterior, Igualtat ha elaborat aquesta resolució. La norma posa de manifest que els xiquets i les xiquetes que viuen en llars o residències han de tindre dret a aquests desplaçaments, “no sols per a evitar la discriminació quant a les oportunitats de desenvolupar hàbits saludables i d’oci educatiu, sinó també per a atenuar el caràcter estressant del confinament”.

El Ministeri d’Igualtat apunta la necessitat de regular aquestes eixides per a la infància i l’adolescència protegida, de manera que contribuïsquen a millorar l’estat emocional i el clima social de l’entorn convivencial, però tenint en compte les mesures de prevenció i higiene davant de la Covid-19.

Es regulen les eixides dels menors sota la guarda o la tutela de la Generalitat tant si es troben en acolliment familiar com en el residencial, així com als que es troben en llars de convivència en grup educatiu o en residències socioeducatives que depenen de l’administració.

Les eixides controlades de la xicalla (menors de 14 anys) en acolliment familiar i els desplaçaments per a la pràctica de les activitats físiques dels adolescents (majors de 14) les determinaran les persones acollidores, després d’escoltar-los i d’acord amb l’interés que tinguen, amb les limitacions previstes en la normativa general.

També et pot interessar

stats