Igualtat ofereix assessorament jurídic a menors, tant víctimes d'abusos sexuals com agressors

Aquest servei, que fins ara donava diagnòstic, assistència i tractament psicològic, inclourà intervenció sociofamiliar.

Igualtat ofereix assessorament jurídic a menors, tant víctimes d'abusos sexuals com agressors
Igualtat ofereix assessorament jurídic a menors, tant víctimes d'abusos sexuals com agressors

La vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amplia les prestacions del servei d'atenció a abusos en la infància i adolescència amb un servei d'assessorament jurídic i intervenció sociofamiliar a persones víctimes i agressores menors d'edat.

Fins ara, aquest servei oferia diagnòstic, assistència i tractament psicològic. Ara, a més, s'han millorat les ràtios i les categories professionals. Això ha permés ampliar el servei, ha informat la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero.

D'aquesta manera, la Generalitat pretén "reparar el mal causat per l'abús o agressió sexual, alhora que dotar d'eines necessàries a la persona menor d'edat i al seu entorn convivencial i impedir la victimització secundària".

Així, diversos grups es poden beneficiar d'aquest servei: d'una banda, les persones menors d'edat víctimes d'abusos, agressions, i tràfic i/o explotació sexual, preferentment del sistema de protecció.

D'altra banda, va dirigit a les persones menors d'edat perpetradores que siguen inimputables o tinguen imposada una mesura judicial en els casos en què no és possible l'atenció adequada des del recurs assignat.

Finalment, s'ofereix atenció a familiars que convisquen o siguen persones de referència dels xiquets, xiquetes i adolescents víctimes o perpetradors, quan ho determinen els serveis territorials corresponents.

Enguany, a més, un equip itinerant es desplaçarà al domicili de les persones usuàries del servei amb la finalitat de fer qualsevol de les prestacions en aquells casos en els quals tant la persona menor d'edat víctima de l'abús o agressió sexual com els familiars tinguen dificultat per a desplaçar-se a la seu on es presta el servei.

També et pot interessar