Igualtat multiplica per quatre les ajudes a persones amb diversitat funcional

La quantitat destinada enguany a les ajudes recentment convocades és de 1,2 milions d'euros.

Igualtat multiplica per quatre les ajudes a persones amb diversitat funcional
Igualtat multiplica per quatre les ajudes a persones amb diversitat funcional

La vicepresidència del Consell i conselleria d'Igualtat ha incrementat el pressupost de les ajudes per a la promoció de l'autonomia personal destinades a persones amb diversitat funcional. S’ha multiplicat per quatre la línia establida per a enguany amb l'objectiu que més persones puguen accedir a les subvencions dirigides a l'eliminació de barreres arquitectòniques o a l'adaptació de vehicles, entre altres.

 

La directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, ha explicat que la quantitat destinada enguany a les ajudes convocades puja a 1,2 milions d'euros. Això suposa un increment del 243% respecte de l'any passat.

 

L'objectiu d'aquest increment és facilitar l'autonomia a persones amb problemes motors o sensorials per a propiciar el manteniment en el seu propi entorn familiar, afavorir les seues relacions i la integració en la societat.

 

Es tracta de prestacions econòmiques per al desenvolupament personal que inclouen quatre modalitats diferents: les ajudes tècniques i productes de suport, les destinades a l'eliminació de barreres arquitectòniques a l'interior de l'habitatge i l'adaptació funcional de la llar; ajudes per a l'adaptació de vehicles i les dirigides per al transport.

 

Albert ha explicat que per a la concessió d'aquestes ajudes es valoren diferents criteris: la situació econòmica, la situació funcional, el grau de discapacitat i de dependència, així com la situació dels sol·licitants en relació amb l'entorn familiar i social.

 

El 2019 es van concedir un total de 633 ajudes d'aquestes característiques, 443 a les comarques valencianes, 83 a les castellonenques i 107 a les alacantines.

També et pot interessar

stats