Igualtat destina 21 milions al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere

S'ha augmentat en un 3,4% la partida que s'hi va destinar en 2019.

Mónica Oltra mostra un mocador amb l'eslògan "Vull ser com"
Mónica Oltra mostra un mocador amb l'eslògan "Vull ser com" / Generalitat Valenciana

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà aquest exercici un pressupost de 21.045.000 euros per a finançar les mesures incloses en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, un 3,4% més que en 2019.

Del pressupost global previst per la Conselleria per a la lluita contra la violència cap a les dones, prop de 5,3 milions es destinaran al manteniment del treball que fan els Centres Dona 24 Hores Comunitat Valenciana, i 2,8 milions a l'atenció integral en l’àmbit rural i d’interior.

Així mateix, s'aportaran quasi 3,2 milions a la gestió dels quatre centres de recuperació integral: 1,17 milions per a la gestió dels centres d'emergències de València i de Gandia, i 818.403 euros per als habitatges tutelats que hi ha a València i a Dénia.

Una altra partida destacada és la prevista per a la Xarxa Valenciana d'Igualtat, la línia d'ajudes directes per a l’atenció a dones víctimes de violència de gènere, amb un milió d'euros, i la línia d'acció concertada de centres d'exclusió i violència de gènere amb 1.085.0000 euros.

Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha recordat que el pacte valencià signat en 2017 disposa de 1.031 adhesions d'entitats i 12.133 de particulars i ha incidit en el fet que en poc més de dos anys "ja estan executades o en execució el 82%" de les mesures que s'hi inclouen.

També et pot interessar

stats