Igualtat confirma l’assassinat masclista d'una dona de 39 anys a Granada

El nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya enguany ascendeix a 37, i ja són 41 els menors orfes per violència masclista en aquest 2023

El telèfon 016 d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere no deixa rastre en la factura
El telèfon 016 d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere no deixa rastre en la factura / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dijous com l’assassinat masclista per asfíxia de la veïna de Motril (Granada), de 39 anys, la defunció de la qual es va vincular inicialment a un accident de cotxe on viatjava el seu marit, ocorregut el 6 de maig, circumstància que ha desmentit l'autòpsia. La dona tenia dues filles menors i no havia presentat denúncies prèvies contra el presumpte agressor.

L'accident en què va aparéixer el cadàver de la víctima, que anava en el cotxe amb el marit, guàrdia civil, que es va suïcidar hores després, va tindre lloc el 6 de maig a la carretera A-44. Segons les primeres dades que llavors va donar el marit de la víctima, ell va voler evitar un obstacle a la carretera, va donar un colp de volant i va provocar que el cotxe se n'isquera de la via i caiguera per un desnivell d'uns tres metres. No obstant això, les dades definitives de l'autòpsia han confirmat que la mort de la víctima no és compatible amb l'accident de trànsit i que va morir per asfíxia.

El nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya enguany ascendeix a 37, i ja són els menors orfes per violència masclista en aquest 2023.

Per a atendre possibles víctimes de violència masclista, els recursos disponibles les 24 hores del dia són el telèfon 016, el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016.

En una situació d'emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). Quan la telefonada és impossible, es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'enviarà un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats