Igualtat confirma l’assassinat d’una dona a Màlaga com a crim masclista

És la setena víctima mortal per violència de gènere a Andalusia en 2023 i la número dènou a Espanya

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La delegació de govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dijous que l'assassinat a punyalades d'una dona de 28 anys a Torremolinos (Màlaga), dimecres, presumptament a les mans de la seua parella, és un cas de violència de gènere. És la setena víctima mortal per violència masclista a Andalusia en 2023, la segona a la província de Màlaga, i la número dènou a Espanya. 

La delegació contra la Violència de Gènere ho ha fet públic en el seu compte de Twitter, en què també ha informat que la víctima tenia dos fills i una filla menors d'edat.

No existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor, però la Conselleria d'Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat ha detallat que la jove havia sigut usuària de l'Institut Andalús de la Dona (IAM) fa més de tres anys. Un mes abans, el 4 d'abril, es va confirmar igualment com a violència de gènere l'assassinat d'una altra dona de nacionalitat romanesa presumptament a les mans de la seua exparella a Palos de la Frontera (Huelva), que fou detingut hores després. Tampoc existien denúncies prèvies.

Amb la confirmació del cas Torremolinos, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a dènou en 2023 i a 1.203 des de 2003, quan es van començar a recopilar dades. A més, 21 criatures han quedat òrfenes. 

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha mostrat la seua més "rotunda condemna" a aquest crim a través d'un missatge en el seu compte de Twitter, en el qual ha assenyalat que "genera moltíssima tristesa i ràbia que cada poques setmanes o fins i tot dies una dona siga assassinada per violència masclista al nostre país. Això ha d'acabar. Hem de treballar tota la societat per a posar-li fi d'una vegada", ha apuntat.

Per part seua, la consellera d'Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat, Loles López, ha mostrat també la seua "rotunda condemna i rebuig" per aquest nou crim masclista, al mateix temps que ha transmés les seues condolences i afecte a la família de la víctima. "És terriblement injust i cruel viure aquesta situació una vegada i una altra. La violència masclista ja ha arrabassat la vida a més de 1.200 dones al nostre país", ha lamentat.

També et pot interessar

stats