Igualtat es compromet a alleujar els impagaments del centre ocupacional de la Xara

La conselleria assenyala que abonarà cinc de les huit factures pendents per a resoldre el deute de 650.000 euros

Detall de la protesta pels impagaments a La Xara
Detall de la protesta pels impagaments al centre ocupacional / À Punt NTC

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha compromés al pagament del deute de 650.000 euros que té pendent amb Aprosdeco, l'associació que gestiona el centre ocupacional i de dia La Xara de Dénia. En les instal·lacions s'atén 91 persones amb diversitat funcional intel·lectual d'una dotzena de municipis de la Marina.

Assenyala que abonarà de manera immediata dues factures per valor de 150.000 euros -corresponents als mesos de desembre i gener- i demanarà autorització al Consell per a pagar-ne tres més a mitjans d'agost, segons ha confirmat a À Punt el director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan. Fa una setmana, Igualtat ja va pagar 80.000 euros pendents des de novembre.

La vicepresidenta Mónica Oltra ho ha confirmat aquest dijous en una reunió als gestors del centre ocupacional i als representats sindicals de la plantilla, just després d'una protesta d'UGT i CCOO a les portes de la conselleria.

Segons els sindicats, els impagaments s'han resolt amb recursos propis de l'associació i posen en risc l'abonament de les nòmines dels 35 professionals que hi treballen. "Als treballadors i treballadores se'ls deu ja la nòmina de juny i la paga extra", lamenta José Albort, el portaveu de la secció de diversitat d'UGT a Alacant. Assegura que tot i el suport dels pares, els endarreriments estan afectant els mitjans materials del centre.

Albort ha eixit esperançat de la reunió, com també Ana María Badillo, la presidenta d'Aprosdeco. "Esperem que es complisca i no arribar més que a això [la protesta al carrer], ha explicat als micròfons d'À Punt.

Ens recorda que estem parlant d'un centre de referència en l'atenció a la diversitat funcional de la Marina i que a més de les instal·lacions de dia gestiona dues vivendes tutelades.

En una carta insten Oltra a "passar de les paraules als fets", pagant les factures pendents i facilitant crèdits de l'Institut Valencià de Finances a tipus zero per a pagar als proveïdors.

També et pot interessar

stats