Identifiquen en una presó russa el suposat assassí d’una dona a la Foia d’Elx i un home a Los Montesinos

El crim masclista es dona per aclarit, però s’investiga si el mateix home és culpable també d'uns altres homicidis i d’una agressió per arma blanca

Imatges de la concentració en repulsa pel crim.
Imatges de la concentració en repulsa pel crim / À Punt NTC

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han identificat per ADN en una presó de Rússia el presumpte assassí d'un agricultor de Los Montesinos (Baix Segura) l'agost de 2020, i d'una dona a la pedania il·licitana de la Foia d'Elx (Baix Segura) el novembre de 2020.

L'home és Nikolay T., de nacionalitat russa i 26 anys, i actualment es troba al seu país d'origen complint una condemna per un altre delicte. Amb la seua identificació s'han esclarit ambdós crims i un cas d'intent d'assassinat amb arma blanca a una dona a Torrevella (Baix Segura) el juliol anterior.

Fonts policials han informat que la identificació de l'home i l'esclariment dels crims és el resultat d'una àrdua operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que ha comptat també amb la col·laboració de la ciutadania.

El presumpte culpable dels crims va residir al voltant de quinze anys a Espanya amb la seua mare i té antecedents per comportament violent.

Un dia després de l'últim dels homicidis, va tornar al seu país i allí, el 15 de desembre de 2020, va cometre un quart crim pel qual va ser detingut i jutjat amb una sentència que el va enviar a un hospital psiquiàtric de la ciutat de Smolensk, on roman ingressat fins al dia de hui.

Després de l'últim assassinat, el de la dona de la Foia d'Elx, testimonis van veure fugir de les proximitats un home amb caputxa i una màscara. La investigació posterior va permetre trobar a la vora del canal unes gotes de sang que serviren per a obtindre mostres d'ADN del possible autor i que coincidien les trobades a Los Montesinos.

Aquesta dada va permetre connectar els crims en una investigació coordinada pel jutjat d'instrucció número 3 de Torrevella, que el 20 de juny de 2022 va autoritzar demanar la col·laboració ciutadana mitjançant la difusió a escala nacional del vídeo gravat de l'home arran de l'intent d'assassinat de la dona de Torrevella.

A partir d'aquesta petició d'ajuda, es van rebre comunicacions que apuntaven a la possible autoria de l'home identificat, i que deien que era un jove "normal" encara que després de tornar de dos anys de servei militar al seu país, es va tornar més estrany, amb consums d'alcohol i drogues.

També et pot interessar

stats