Identifiquen una nova salamandra gegant de dos metres com l'amfibi més gran del món

Viu a la Xina i l’han trobada a partir de l'ADN d'un espècimen preservat al Museu d'Història Natural de Londres.

Les salamandres gegants xineses, ara en perill d'extinció, solen trobar-se en el centre, sud i est de la Xina
Les salamandres gegants xineses, ara en perill d'extinció, solen trobar-se en el centre, sud i est de la Xina / Ben Tapley (ZSL)

Un grup de científics de la Societat Zoològica de Londres, en col·laboració amb el Museu d'Història Natural de Londres, han identificat una nova espècie de salamandra gegant com l'amfibi més gran del món, segons ha revelat la revista Nature Ecology & Evolution.

Les salamandres gegants xineses, ara en perill d'extinció, solen trobar-se en el centre, sud i est de la Xina. Fins ara es creia que es tractava d'una sola espècie (anomenada Andrias davidianus). Però l'estudi que ha usat l'ADN de 17 espècimens preservats en museus d'història natural des de principis del segle XX, ha permés identificar dues noves espècies de salamandres gegants, una de les quals és l'amfibi més gran del món.

L'equip investigador, liderat pel professor Samuel Turvey, va trobar tres llinatges genètics diferents en salamandres originàries de diversos sistemes fluvials i cadenes muntanyoses xineses. La investigació conclou que aquests llinatges són prou diferents en termes genètics per a representar espècies separades: l'Andrias davidianus, l'Andrias sligoi i una tercera espècie a la qual encara no s'ha anomenat.

Aquest exemplar pot arribar als dos metres

D'aquestes, la salamandra gegant del sud de la Xina (Andrias sligoi) ha sigut definida com l'amfibi més gran del món a partir de les característiques d'un espècimen que va viure 20 anys en la Societat Zoològica de Londres i que ara està preservat al Museu d'Història Natural de la capital britànica.

Aquest exemplar pot arribar a quasi dos metres, és la més gran de les tres i, per tant, és la major de les aproximadament 8.000 espècies d'amfibis que viuen actualment.

També et pot interessar

stats